Macaroni

Macaroni

Porties

4

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

10 min

Macaroni

Macaroni 500 gram
Hamblokjes 100 gram
Spekreepjes 100 gram
Ui 1
Tomatenpuree 1 groot blikje
Water 1 klein glaasje (+/- 100 ml)
Ketjap manis 1 scheutje
Peper en zout naar smaak
Champignons optioneel: 4
Rode paprika optioneel: 1
Tomaten optioneel: 3
Geraspte kaas (ter garnering) 1 zakje


Iedereen maakt macaroni weer op een andere wijze, wij hebben nu een lekkere en vooral makkelijke variant uitgeprobeerd die ook nog lekker smaakt (een familierecept). Deze ingrediënten heb ik eigenlijk vrijwel altijd wel in huis, vandaar vandaag de makkelijke maaltijd: macaroni!

Benodigdheden:

  • Steelpan
  • Wokpan

Bereidingswijze:

  1. Kook de macaroni volgens de verpakking in 8 minuten gaar of maak zelf pasta
  2. Ondertussen maak je de saus: snij de ui in kleine blokjes en fruit deze iets aan
  3. Voeg vervolgens de hamblokjes en spekreepjes toe en laat dit even bakken tot de spekreepjes gaar zijn en de ui lichtbruin, je kan nu ook optioneel ook de rode paprika, tomaten en de champignons toevoegen (bak deze nog 2 minuten mee)
  4. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe aan het geheel. Voeg hier wat water bij, zodat de saus wat dunner wordt. Doe vervolgens het scheutje ketjap erbij
  5. Voeg naar smaak peper en zout toe (zout zou in principe niet hoeven, vanwege de zoute smaak van de spekreepjes)
  6. Giet de macaroni af en voeg deze aan de saus toe, roer deze nog even goed door elkaar

Serveertip: Serveer de macaroni op een groot bord met lekker veel geraspte kaas erover heen! Ook vinden wij een gesneden komkommertje of een simpele salade erg lekker bij dit gerecht!

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter