Macaroni

Iedereen maakt macaroni op een andere manier. Dit is ons familierecept. Met tomatenpuree, hamblokjes, spekjes, paprika en nog veel meer.
De ingrediënten heb ik eigenlijk vrijwel altijd wel in huis, vandaar dat dit een makkelijke maaltijd is. Wat voor lekkere ingrediënten gebruik jij in macaroni?
Wat heb je nodig:
- Steelpan
- Wokpan
Macaroni
300 gram | Macaroni |
200 gram | Hamblokjes |
100 gram | Spekreepjes |
1 | Ui |
2 blikjes | Tomatenpuree |
100 ml | Water |
1 scheutje | Ketjap manis |
4 | Champignons |
1 | Rode paprika |
3 | Tomaten |
1 zakje | Geraspte kaas |
een snufje | Peper |
een snufje | Zout |
Hoe maak je macaroni:
- Kook de macaroni volgens de verpakking in 8 minuten gaar of maak zelf pasta.
- Ondertussen maak je de saus: snij de ui in kleine blokjes en fruit deze iets aan
- Voeg vervolgens de hamblokjes en spekreepjes toe en laat dit even bakken tot de spekreepjes gaar zijn en de ui lichtbruin, je kan nu ook de rode paprika, tomaten en de champignons toevoegen.
- Voeg de tomatenpuree toe aan het geheel. Voeg hier wat water bij, zodat de saus wat dunner wordt. Doe vervolgens het scheutje ketjap erbij
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Giet de macaroni af en voeg deze aan de saus toe, roer deze nog even goed door elkaar
Serveertip: Serveer het op een groot bord met lekker veel geraspte kaas erover heen! Ook vinden wij een gesneden komkommertje of een simpele salade erg lekker bij dit gerecht!

Nog geen reacties