Macaroni

Macaroni
Macaroni | 300 gram | |
Hamblokjes | 200 gram | |
Spekreepjes | 100 gram | |
Ui | 1 | |
Tomatenpuree | 2 blikjes | |
Water | 1 klein glaasje (+/- 100 ml) | |
Ketjap manis | 1 scheutje | |
Peper en zout | naar smaak | |
Champignons | 4 | |
Rode paprika | 1 | |
Tomaten | 3 | |
Geraspte kaas (ter garnering) | 1 zakje |
Iedereen maakt macaroni weer op een andere wijze, wij hebben nu een lekkere en vooral makkelijke variant uitgeprobeerd die ook nog lekker smaakt (een familierecept). Deze ingrediënten heb ik eigenlijk vrijwel altijd wel in huis, vandaar vandaag de makkelijke maaltijd: macaroni!
Wat heb je nodig:
- Steelpan
- Wokpan
Hoe maak je macaroni:
- Kook de macaroni volgens de verpakking in 8 minuten gaar of maak zelf pasta.
- Ondertussen maak je de saus: snij de ui in kleine blokjes en fruit deze iets aan
- Voeg vervolgens de hamblokjes en spekreepjes toe en laat dit even bakken tot de spekreepjes gaar zijn en de ui lichtbruin, je kan nu ook de rode paprika, tomaten en de champignons toevoegen.
- Voeg de tomatenpuree toe aan het geheel. Voeg hier wat water bij, zodat de saus wat dunner wordt. Doe vervolgens het scheutje ketjap erbij
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Giet de macaroni af en voeg deze aan de saus toe, roer deze nog even goed door elkaar
Serveertip: Serveer het op een groot bord met lekker veel geraspte kaas erover heen! Ook vinden wij een gesneden komkommertje of een simpele salade erg lekker bij dit gerecht!
