Hartige taart

Hartige taart

Porties

8

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

40 min

Hartige taart

Bladerdeeg (diepvries) 6-8 plakjes
Slagroom 100 ml
Halfvolle melk 100 ml
Jong belegen plakken kaas (48+) 250 gram
Achterham plakken 250 gram
Eieren 3
Nootmuskaat 1/2 theelepel
Peper en zout een snufje
Paprikapoeder 1/2 theelepel


De lekkerste hartige taart maak je natuurlijk helemaal zelf. Via via kreeg ik dit recept door en ik heb het uitgeprobeerd, een groot succes! Een simpele hartige taart gevuld met ham en kaas, lekker!

Benodigdheden:

  • Taartvorm +/- 22cm

Bereidingswijze hartige taart:

  1. Ontdooi de diepvries bladerdeeg (leg deze op de keukentafel voor ongeveer 15 minuten).
  2. Verwarm je oven voor op 200 graden (hetelucht oven)
  3. Leg de plakjes in de bodem en druk deze goed aan, zodat deze de hele bodem bedekt. De vorm hoef je niet in te vetten, de bodem is er gemakkelijk af te halen.
  4. Snij de randjes bij, prik met een vork wat gaatjes in de bodem (dit zorgt ervoor dat tijdens het bakken de bodem niet omhoog komt en je vulling eruit drukt).
  5. Leg afwisselend de plakjes kaas en ham op de bodem en begin met ham. Vul de bodem totdat deze helemaal vol ligt (tot de rand).
  6. Meng de eieren, slagroom en melk, peper, nootmuskaat en paprikapoeder. Klop dit goed door elkaar en giet dit over de vulling in de taartvorm (ik vond dit er nogal ‘raar’ uitzien, maar het komt in de oven helemaal goed).
  7. Bak de taart in ongeveer 40 minuten af.
  8. Nadat je hem uit de oven haalt, zakt de hartige taart bij het afkoelen nog iets in.

Een heerlijk simpele hartige taart en een gegarandeerd succes! Ook heerlijk uit te breiden met andere groentes, zoals prei of ui.

Ook mooi te serveren in kleine blokjes (mits goed afgekoeld, een soort mini quiche) bij een high-tea. Zowel warm als koud is deze hartige taart oftewel quiche heerlijk!

Op zoek naar meer ideetjes voor een high-tea? Check dan onze high-tea pagina!

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter