Recepten

Hartige taart

Hartige taart

De lekkerste hartige taart maak je natuurlijk helemaal zelf. Via via kreeg ik dit recept door en ik heb het uitgeprobeerd, een groot succes!

Een simpele hartige taart gevuld met ham en kaas. Ik heb nog meer varianten in mini gemaakt. Kijk hier voor een variant met zalm en broccolli en hier voor een variant met spekjes en prei.

Wat heb je nodig:


Hartige taart

Roomboter bladerdeeg 6 plakken
Slagroom 200 ml
Jongbelegen kaas 48+ 8 plakken
Achterham plakken 250 gram
Eieren 2
Nootmuskaat 1/2 theelepel
Peper en zout een snufje
Paprikapoeder 1/2 theelepel

Hoe maak je hartige taart:


  1. Ontdooi je plakjes diepvries bladerdeeg.
  2. Verwarm je oven voor op 200 graden (hetelucht oven)
  3. Leg de plakjes in de vorm en druk deze goed aan, zodat deze de hele bodem bedekt. De vorm hoef je niet in te vetten, de bodem komt er makkelijk uit na het bakken.
  4. Snij de randjes bij, prik met een vork wat gaatjes in de bodem, dit zorgt ervoor dat tijdens het bakken de bodem niet omhoog komt en je vulling eruit drukt.
  5. Klop een eitje los en bestrijk de bodem van je deeg met een laagje ei.
  6. Bak de bodem voor 10 minuten op 200 graden.
  7. Meng de 2 overgebleven eieren, slagroom, zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder. Klop dit goed door elkaar.
  8. Leg afwisselend de plakjes kaas, ham en je eimengsel op de bodem en begin met de ham. Vul je vorm totdat deze helemaal vol ligt (tot de rand). In totaal heb je ongeveer 2 laagjes ham en 2 laagjes kaas.
  9. Bak de taart in ongeveer 30-40 minuten af.
  10. Nadat je hem uit de oven haalt, zakt de hartige taart tijdens het afkoelen nog iets in.

Een heerlijk simpele hartige taart en een gegarandeerd succes! Ook heerlijk uit te breiden met andere groentes, zoals prei of ui.

Te serveren in kleine blokjes of puntjes (mits goed afgekoeld, een soort mini quiche) bij een high-tea. Zowel warm als koud is deze hartige taart heerlijk!

Op zoek naar meer ideetjes voor een high-tea? Check dan deze high-tea pagina!

Porties

8

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

40 min

Beoordeel

100%

Nog geen reacties

Laat een reactie achter