Ovengebakken krieltjes
Eerder plaatste ik al de overheerlijke patatas bravas. Nu heb ik een makkelijk recept voor ovengebakken krieltjes voor je gemaakt.
Deze half gesneden krieltjes heb ik gekruid met zout en bieslook. Makkelijk te maken, je bent maar 5 minuten bezig met voorbereiden. Een uurtje later heb je heerlijk ovengebakken krieltjes op tafel staan.
Er zijn nog veel meer lekkere variaties te bedenken: Voeg aan het einde van de baktijd nog wat lekkere geraspte kaas toe, uitgebakken spekjes of varieer met kruiden. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Dit is het basis recept hoe je deze ovengebakken krieltjes maakt. Hieronder lees je hoe:
Wat heb je nodig:
- Snijplank, bekijk op bol
- Ovenschaal of bakplaat
- Ruime kom
- Mesje
- Bakpapier
Ovengebakken krieltjes
Krielaardappelen | 750 gram | |
Bieslook | 1 eetlepel | |
Olijfolie | 2 scheutjes | |
Zout | 1 snufje | |
Peper | 1 snufje |
Hoe maak je ovengebakken krieltjes:
- Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.
- Snij de krieltjes in halve partjes en doe deze in een ruime kom.
- Overgiet de krieltjes nu met een flinke scheut olijfolie.
- Voeg kruiden toe naar smaak, zout en peper en schud even om.
- Bedek je bakplaat of ovenschaal met bakpapier.
- Spreid je krieltjes hierover uit en voeg eventueel nog wat andere kruiden toe, zoals bieslook, knoflook en/of ui.
- Bak de krieltjes in het midden van de oven voor ongeveer 45-60 minuten. Afhankelijk van de oven kan de baktijd wat langer zijn, zoals bij mij heeft het echt een uur nodig om goed gaar te worden.
- Lekkere tip: ongeveer 10 minuten voor het einde van de baktijd kan je ook nog geraspte kaas toevoegen.
Eet smakelijk!
Nog geen reacties