Spinazie feta rolletjes (borek)

Spinazie feta rolletjes (borek)

Porties

12

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

15 min

Spinazie feta rolletjes (borek)

verse spinazie 300 gram
feta 200 gram
knoflook 1/2 teentje
filodeeg 1 pak (10 vellen)
ei 1
peper en zout een snufje
olijfolie een scheutje


Deze heerlijke spinazie feta rolletjes (of flapjes) komen oorspronkelijk uit Turkije en worden ook wel borek genoemd. Deze lekkere filodeeg rolletjes gevuld met spinazie en Griekse feta zijn heerlijk als hapje of warm voorgerechtje. Ook lekker om te dippen in diverse dipsausjes op een feestje!

Benodigdheden:

  • bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze:Spinazie feta rolletjes

  1. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden. Snij de spinazie fijn en snij de feta in kleine blokjes.
  2. Meng de spinazie met de feta en voeg hier wat peper aan toe.
  3. Schil de knoflook en pers deze uit boven de spinazie.
  4. Zorg ervoor dat je filodeeg ontdooid is. Indien het makkelijk breekt maak de vellen iets nat, dat zorgt ervoor dat het niet zo makkelijk meer scheurt.
  5. Snij de filodeeg lappen voor de spinazie feta rolletjes in kleine driehoekjes (zo kan je kleine loempia achtige rolletjes maken).
  6. Voordat je aan het werk gaat, zet je mix klaar en klop het eitje in een apart kommetje.
  7. Bestrijk de randen van het filodeeglapje met ei en leg een bolletje vulling in het midden. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het spinazie feta rolletje in de lengte op tot een loempia rolletje.
  8. Bestrijk de spinazie feta rolletjes rondom met olijfolie en leg ze op de bakplaat (met bakpapier)
  9. Bak de spinazie feta rolletjes af in ongeveer 15 minuten, ze zijn vervolgens goudbruin en lekker knapperig.Spinazie feta rolletjes

Heerlijk voor op een feestje of als vegetarisch voorgerechtje!

Tip: je kan de rolletjes van tevoren maken, bak ze wel af en bewaar ze in de koelkast. Laat ze 10 minuten voor gebruik in een warme oven (175 graden) weer knapperig worden (+/- 5-10 minuten).

Tip: is het filodeeg erg onhandelbaar, bestrijk deze met wat water.

 

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter