Recepten

Aardbeien Romanoff

Aardbeien Romanoff

Aardbeien romanoff, een ijskoud toetje met een kleine bite. Dit lekkere toetje bevat namelijk een scheutje grand marnier. Gemaakt van verse aardbeien het allerlekkerste. Een combinatie van ijs, yoghurt, slagroom en aardbeien met een lekkere bite.

Wil je dit toetje alcohol vrij maken? Dat kan ook, laat de grand marnier eruit en het blijft een super lekker toetje. Om je vingers bij af te likken, echt genieten!

Aardbeien romanoff

Aardbeien 150 gram
Slagroom 125 ml
Griekse yoghurt (dikke volle yoghurt) 125 ml
Grand marnier 2 eetlepels
Vanille ijs 1 liter bak
Vanillesuiker 2 zakjes

Wat heb je nodig:


  • Geen kant en klaar ijs? Zie hier het recept: vanille ijs
  • Staafmixer of een vork. Niet in huis? Je shopt hem hier!
  • 2 grote glazen of schaaltjes

Hoe maak je aardbeien romanoff:


  1. Ontkroon alle aardbeien en was ze indien nodig.
  2. Snij de aardbeien in vieren. Leg ongeveer 4 aardbeien gesneden aan de kant, deze zijn voor de decoratie.
  3. Pureer de overige aardbeien fijn met de staafmixer (of een vork) en laat de aardbeienpuree even rusten
  4. Klop ondertussen de slagroom goed op. Voeg tijdens het kloppen de vanillesuiker toe.
  5. Voeg de aardbeienpuree en de Grand Marnier toe aan de yoghurt en schep hier de opgeklopte slagroom doorheen. Roer alles voorzichtig door.
  6. Schep 2 bollen vanille ijs in 1 glas of schaaltje
  7. Giet hier de aardbeien vulling overheen
  8. Decoreer het geheel met de aardbeien die je aan de kant hebt liggen.
  9. Geniet van de zelfgemaakte aardbeien romanoff

Tip: Dit toetje is met koude aardbeien het lekkerst!

Tip: Om het recept alcoholvrij te maken kan de Grand Marnier weggelaten worden. Vooral onze kids (4 en 6 jaar oud) vinden dit toetje echt super lekker, zonder alcohol.

Porties

4

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

5 min

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter