Aardbeien Romanoff

Aardbeien romanoff
Aardbeien | 150 gram | |
Slagroom | 125 ml | |
Griekse yoghurt (dikke volle yoghurt) | 125 ml | |
Grand marnier | 2 eetlepels | |
Vanille ijs | 1 liter bak | |
Vanillesuiker | 2 zakjes |
Aardbeien romanoff, een heerlijke afsluiter van een geweldige avond heerlijk eten. Of gewoon even iets lekkers tussendoor. Wat je reden ook is om dit geweldige gerechtje te maken, aardbeien romanoff is altijd heerlijk om te eten. Het is een verbazingwekkend simpel gerechtje, dat ook vrij snel te maken is.
Wat heb je nodig:
- Geen kant en klaar ijs? Zie hier het recept: vanille ijs
- Staafmixer of een vork. Niet in huis? Je shopt hem hier!
- 2 grote glazen of schaaltjes
Hoe maak je aardbeien romanoff:
- Ontkroon alle aardbeien en was ze indien nodig.
- Snij de aardbeien in vieren. Leg ongeveer 4 aardbeien gesneden aan de kant, deze zijn voor de decoratie.
- Pureer de overige aardbeien fijn met de staafmixer (of een vork) en laat de aardbeienpuree even rusten
- Klop ondertussen de slagroom goed op. Voeg tijdens het kloppen de vanillesuiker toe.
- Voeg de aardbeienpuree en de Grand Marnier toe aan de yoghurt en schep hier de opgeklopte slagroom doorheen. Roer alles voorzichtig door.
- Schep 2 bollen vanille ijs in 1 glas of schaaltje
- Giet hier de aardbeien vulling overheen
- Decoreer het geheel met de aardbeien die je aan de kant hebt liggen.
- Geniet van de zelfgemaakte aardbeien romanoff
Tip: Dit toetje is met koude aardbeien het lekkerst!
Tip: Om het recept alcoholvrij te maken kan de Grand Marnier weggelaten worden. Vooral onze kids (4 en 6 jaar oud) vinden dit toetje echt super lekker, zonder alcohol.
