Aardbeien Romanoff

Aardbeien Romanoff

Porties

4

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

5 min

Aardbeien romanoff

Aardbeien 150 gram
Slagroom 125 ml
Griekse yoghurt (dikke volle yoghurt) 125 ml
Grand marnier 2 eetlepels
Vanille ijs 1 liter bak
Vanillesuiker 2 zakjes


Aardbeien romanoff, een heerlijke afsluiter van een geweldige avond heerlijk eten. Of gewoon even iets lekkers tussendoor. Wat je reden ook is om dit geweldige gerechtje te maken, aardbeien romanoff is altijd heerlijk om te eten. Het is een verbazingwekkend simpel gerechtje, dat ook vrij snel te maken is.

Benodigdheden:

  • Geen kant en klaar ijs? Zie hier het recept: vanille ijs
  • Staafmixer of een vork
  • 2 grote glazen of schaaltjes

Bereidingswijze:

  1. Ontkroon alle aardbeien en was ze indien nodig.aardbeien romanoff
  2. Snij de aardbeien in vieren. Leg ongeveer 4 aardbeien gesneden aan de kant, deze zijn voor de decoratie.
  3. Pureer de overige aardbeien fijn met de staafmixer (of een vork) en laat de aardbeienpuree even rusten
  4. Klop ondertussen de slagroom goed op. Voeg tijdens het kloppen de vanillesuiker toe.
  5. Voeg de aardbeienpuree en de Grand Marnier toe aan de yoghurt en schep hier de opgeklopte slagroom doorheen. Roer alles voorzichtig door.
  6. Schep 2 bollen vanille ijs in 1 glas of schaaltje
  7. Giet hier de aardbeien vulling overheen
  8. Decoreer het geheel met de aardbeien die je aan de kant hebt liggen.
  9. Geniet van de zelfgemaakte aardbeien romanoff

Tip: Je kunt dit gerechtje ook voor het eten maken en koel houden in de koelkast. Maar wacht niet te lang met serveren, anders zakt de aardbeien romanoff in. 

Tip: Om het recept alcoholvrij te maken kan de Grand Marnier weggelaten worden. 

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter