Recepten

Stoofperen

Stoofperen

Stoofperen

Stoofperen 1 kilo
Kaneelstokje 1
Cassis (of grenadine) siroop 150 ml

De klassieker voor bij de kerstmaaltijd, heel erg simpel om te maken en ook nog ontzettend lekker. Stoofperen zijn zowel warm als koud te serveren en is simpel te bereiden. Het vergt alleen wel wat tijd om te schillen, that’s all. Ideaal om van tevoren te maken, dan kan je je volledig op de overige gerechten concentreren en toch een heerlijk bijgerecht serveren!

Wat heb je nodig:

  • Steelpan
  • Appel of peren schil machine, niet in huis? Je shopt hem hier!

Hoe maak je stoofperen:


  1. Schil de stoofperen en snijdt ze in 2 of 4 partjes.
  2. Leg deze in een pan met water, zodat ze onder water staan.
  3. Doe hier het kaneelstokje bij en vervolgens de siroop doorheen.
  4. Laat de stoofperen 20 minuten koken op een zacht vuur.
  5. Tijd om de stoofperen in potjes te doen of juist te serveren. Als je het gaat inpotten, zorg voor een ruime schone pot (een oude jampot of groente pot volstaat).
  6. Giet je stoofperen erin met voldoende vocht en maak het potje dicht met de deksel.
  7. Laat het potje op de kop voor 15 minuten staan, zodat het potje vacuüm trekt.
  8. Stoofperen in een potje zijn op een donkere en koele plek nog zeker drie maanden houdbaar.

Tip: ook lekker met een bolletje vanille ijs als toetje

Tip: zowel koud als warm te serveren (persoonlijk vind ik warm het lekkerst)

Tip: als je dit recept met kerst maakt: kan je dit gemakkelijk een dag van tevoren maken.  Dit zorgt er tevens voor dat de smaken nog extra goed zijn ingetrokken in de peren. Even opwarmen voor het serveren.

Porties

4

Voorbereidingstijd

30 min

Baktijd

20 min

Beoordeel

100%
Nog geen reacties

Laat een reactie achter