Stoofperen
Stoofperen is de klassieker met Kerst. Simpel om te maken en een ontzettend lekker bijgerechtje. Ze zijn zowel warm als koud te serveren.
Dit recept is zonder alcohol en maken wij al jaren op deze wijze, een echt familierecept. Maak ze ruim van tevoren, conserveer ze in een potje en je hebt ze zo op tafel staan. Ook wanneer de feestdagen voor bij zijn. Succes!
Wat heb je nodig:
- Appelschilmachine, bekijk op bol
- Grote pan
- Schuimspaan
Stoofperen
Verse stoofperen | 1 kg | |
Kaneelstokjes | 2 | |
Cassis siroop | 300 ml | |
Water | 1 liter | |
Kaneelpoeder | 1 theelepel |
Hoe maak je stoofperen:
- Schil de stoofperen en snijdt ze in 2 of 4 partjes.
- Leg deze in een pan met water, zodat ze onder water staan.
- Doe hier het kaneelstokje bij en vervolgens de siroop doorheen.
- Laat de stoofperen 20 minuten koken op een zacht vuur.
- Tijd om de stoofperen in potjes te doen of juist te serveren. Als je het in potten gaat doen, zorg voor een ruime schone pot (een oude jampot of groente pot volstaat).
- Giet je stoofperen erin met voldoende vocht en maak het potje dicht met de deksel.
- Laat het potje op de kop voor 15 minuten staan, zodat het potje vacuüm trekt.
- Stoofperen in een potje zijn op een donkere en koele plek nog zeker drie maanden houdbaar.
Tip: ook lekker met een bolletje vanille ijs als toetje
Tip: zowel koud als warm te serveren (persoonlijk vind ik warm het lekkerst)
Tip: als je dit recept met kerst maakt: kan je dit gemakkelijk een dag van tevoren maken. Dit zorgt er tevens voor dat de smaken nog extra goed zijn ingetrokken in de peren. Even opwarmen voor het serveren.
Nog geen reacties