Kokosmakronen
Wat doe je met alle overgebleven eiwitten uit alle andere recepten? Daar kan je meringue of pavlova van maken, maar natuurlijk ook kokosmakronen!
Ze zijn heel simpel en vlug te maken, want het heeft maar 15 min baktijd nodig. Bijkomend voordeel: je huis ruikt ook heerlijk naar de vers gebakken koekjes!
Wat heb je nodig:
- Mixer, bekijk op bol
- Oven
Kokosmakronen
Eiwitten | 3 | |
Witte basterdsuiker | 150 gram | |
Bloem | 50 gram | |
Geraspte kokos | 175 gram | |
Vanille suiker | 1 zakje | |
Citroenrasp | 1/2 | |
Zout | een snufje |
Hoe maak je kokosmakronen:
- Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht oven).
- Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom samen met het snufje zout.
- Meng ondertussen de basterdsuiker, bloem en geraspte kokos in een aparte kom.
- Rasp ¼ van de schil van een citroen en meng deze samen met de vanillesuiker door de kokosmassa.
- Meng vervolgens de eiwitten erdoor en kneed dit tot een egale massa.
- Beleg je bakplaat met bakpapier en leg hier kleine rondjes van de mix op.
- Bak vervolgens de koekjes voor ongeveer 15 minuten. Let op: ze mogen niet te bruin worden, want dan wordt de kokos bitter.
- Als de kokosmakronen klaar zijn moeten ze een wat gelige/lichtbruine bovenkant hebben.
- Herhaal dit tot je beslag op is (bij mijn oven moet ik dit in 2 keer bakken).
Een lekkere traktatie en handig als je overgebleven eiwitten hebt!
ik heb het ook al een keer gemaakt maar toen werd het heel lekker! en ik wil het nu ook maken maar heb geen citroen in huis, kan het ook met sinaasappelschil?
Hoi Danique,
De citroen is puur voor de smaak, je kan het met sinaasappel zeker proberen, ik denk niet eens dat het zo gek zal smaken. Wat je ook kan doen is een paar druppels citroensap erdoor (dat heb ik vaak wel in huis, uit zo’n plastic flesje).
~Sandra
Het deeg werd erg droog en kon er geen koekjes of balletjes van maken, viel uit elkaar. Het er toen maar wat melk doorheen gedaan, en staat nu in de oven. Zal wel zien wat het nu wordt.
Hallo Yvonne,
Dat is bij ons ook wel eens gebeurd. Dit kwam door een kleine hoeveelheid eiwit. Gebeurd vaak bij kleine eitjes.
Als je wat extra opgeklopt eiwit toevoegt kan je het oplossen.
Wil je laten weten hoe het lukt met de melk?
Groeten, Jan
Receptidee.net