Vegetarische schotel
Voor de vegetariërs onder ons, een heerlijke vegetarische schotel met courgette, aubergine en aardappels. Ook goed te combineren met een stukje vlees voor de liefhebbers.
Het is makkelijk ruim van tevoren te bereiden, waardoor je als je gasten er zijn het alleen nog maar in de oven hoeft te zetten.
Vegetarische schotel
Courgette | 1 | |
Aubergine | 1 | |
Vastkokende aardappels | 1 kilo | |
Tomaten | 4 | |
Beschuitjes | 2 | |
Knoflook | 2 teentjes | |
Basilicum | 1 takje | |
Peterselie | 1 takje | |
Slagroom | 150 ml | |
Olijfolie | een scheutje | |
Geraspte oude kaas | 1 zakje | |
Peper | een snufje | |
Zout | een snufje |
Hoe maak je vegetarische schotel:
- Schil de aardappels en de courgette, snijdt deze en de aubergine in blokjes.
- Breng de aardappels en groenten op smaak met wat peper en zout.
- Kook de aardappels apart van de groenten voor ongeveer 15 minuten.
- Pers de knoflook in een apart bakje en meng hier de slagroom, bieslook en peterselie (naar eigen smaak) doorheen.
- Snij ondertussen de tomaten in dunne plakjes.
- Vet de ovenschaal licht in met wat olie/boter.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden (hete lucht oven)
- Giet vervolgens de aardappels en groenten af en mix deze in een grote ovenschaal.
- Giet het slagroommengsel over de mix.
- Bestrooi vervolgens de vegetarische schotel met de kaas en mix deze nog even goed door de schaal, zodat er overal kaas zit.
- Leg de plakjes tomaat op de mix in de ovenschaal totdat deze geheel bedekt is.
- Strooi wat paneermeel over de tomaten en sprenkel hier wat olie overheen, zodat het krokante laagje op de vegetarische schotel nog lekkerder wordt.
- Stop de ovenschaal in de oven en bak het geheel voor 20 minuten op 220 graden.
- Na deze 20 minuten verlaag de temperatuur naar 200 graden en bak het geheel af in 30 minuten.
Uiteindelijk heb je een heerlijke vegetarische schotel, let op: laat deze nog 5 minuten afkoelen, want hij is erg warm.
Nog geen reacties