Pavlova

Pavlova

Porties

6

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

1 uur 30 min

Pavlova

Eiwitten 3
Azijn 1 theelepel
Kristal suiker 175 gram
Slagroom 250 ml
Vanillesuiker 1 zakje
Blik perziken, of ander vers fruit (aardbeien, mango, frambozen, etc) 1
Optioneel: cacao 3 eetlepels
Optioneel: pure chocolade 100 gram


Heerlijk nagerecht of taart, luchtig, lekker met verse slagroom en vers fruit, ook wel pavlova genoemd. De pavlova vergt wel enige oefening, maar de tips staan hieronder erbij, mislukken kan dus bijna niet meer.

Benodigdheden:

  • Mixer
  • Bakplaat / bakpapier

Hoe maak je pavlova:


  1. Verwarm de oven voor op 125 graden (heteluchtoven)
  2. Zorg voor een vetvrije kom (maak deze eventueel even schoon met afwasmiddel of een halve citroen)
  3. Klop de eiwitten stijf
  4. Roer de azijn door het eiwit
  5. Klop de helft van de suiker door het eiwit
  6. Vouw de resterende suiker erdoor
Voor de chocolade variant:
  1. Voeg nu cacao toe
  2. Snij de chocolade in kleine stukjes met een rasp of scherp mes. Dit voeg je later toe aan de slagroom en als strooisel over de pavlova heen. Zet dit even aan de kant.

In de oven:


  1. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier
  2. Schep hierop het schuim (met mooie pieken)
  3. Bak de schuimbodem 1,5 uur in de oven. Open de oven niet meer, anders stort de pavlova in.
  4. Laat de bodem in de oven afkoelen voor ongeveer 15 minuten. Deze kan instorten als hij niet goed is afgekoeld !!dus ook niet de deur openen om te kijken!!.
  5. Leg de pavlova op een mooi bord of serveerschaal en vervolgens kan je verder met het opmaak.

Pavlova opmaken:


  1. Klop de slagroom stijf met een zakje vanillesuiker (voeg bij de chocolade variant nu 75 gram van de chocolade toe, gebruik 25 gram om de pavlova te garneren).
  2. Snijd de perziken, mango, aardbeien of ander fruit in blokjes of reepjes.
  3. Schep de slagroom op de schuimbodem en beleg deze met het fruit.

Tip: met het overgebleven eigeel kan je ook heerlijke crème brulees maken!

Pavlova

Deel & Print

Nog geen reacties

Geef een reactie