Tarte tatin van peer

Tarte tatin van peer

Porties

4

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

25 min

Tarte tatin van peer

bladerdeeg 4 plakjes
conference peren 3
suiker 75 gram
water 2 eetlepels
roomboter een klontje


Een tarte tatin van peer dit recept is echt simpel om te maken. Origineel wordt tarte tatin gemaakt met appel, maar met andere vruchten kan het ook. Dit is een heerlijke variant met peer.

Benodigdheden:

  • 4 ovenvaste bakjes/kommetjesTarte tatin van peer

Bereiding:

  1. Ontdooi het bladerdeeg volgens de beschrijving van de verpakking.
  2. Warm de oven voor op 200 graden (hete lucht).
  3. Vet de ovenschaaltjes in met een klontje boter.
  4. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij deze in kleine blokjes of plakjes.
  5. Verdeel de peer over de vier bakjes.

 

Karamel maken:

  1. Smelt de suiker in een pan (met dikke bodem) met een scheutje water. Let op dit is een nogal bewerkelijk proces: het geheel gaat namelijk koken en dan zie je de suiker goed oplossen. Roer alleen in het begin om de suiker er helemaal in op te lossen, daarna hoef je niet meer te roeren. Je ziet de karamel dikker worden en langzamerhand (na +/- 5 min) wordt het geheel steeds bruiner (blijf hier bij, want dit gaat heel snel). Haal het van het vuur als het een lichtbruine kleur heeft. Als je het te lang laat staan gaat het verbranden en dan is het niet meer lekker. Pas op: karamel krijg je niet van je vingers en is echt gloeiend heet, je kan je goed branden.
  2. Giet vervolgens (redelijk snel, nadat je het van het vuur hebt gehaald) de karamel verdeeld in de 4 bakjes. Let op: de karamel stijft snel op dus je moet wel door gieten, maar vrees niet, in de oven wordt het weer heerlijk zacht en geserveerd is het een zachte saus over de peren heen (en geen harde korst).
  3. Leg vervolgens op het bakje het bladerdeeg.
  4. Deze mag vervolgens in de oven voor ongeveer 20-25 minuten, tot de bovenkant mooi bruin is geworden.
  5. Als ze klaar zijn stort ze dan op een bord (op z’n kop) en je hebt een prachtige tarte tatin van peer!

Niet heel erg moeilijk om te maken, echt ontzettend lekker!

Tip: maak het een paar uur van tevoren en zet het in de koelkast, je kan het dan afbakken op het moment dat jij dat wilt (en hoef je niet meer de hele tijd in de keuken te staan).

PeerkaramelTarte tatin van peertarte tatin peer bladerdeeg

 

 

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter