Recepten

Zalmwraps

Zalmwraps

De snack die niet vergeten mag worden bij een feestje: zelfgemaakte zalmwraps! Het ziet er niet alleen gezellig uit, maar het smaakt ook nog eens echt heel erg lekker.

De combinatie van gerookte zalm, een wrap en kruidenkaas is een aanrader. Je kan er ook nog eens eindeloos mee variëren. Onderaan dit recept heb ik ook een aantal variaties zonder zalm gezet. Met gerookte kipfilet, een vegetarische wrap of een zalmwrap met pesto. Wat voor variatie maak jij vaak? Zet het in de comments. Succes!

Zalmwraps

Wraps / tortilla's 8 stuks
Gerookte zalm 200 gram
Veldsla 85 gram
Philadelphia kruidenkaas 1 pakje
Komkommer optioneel

Hoe maak je zalmwraps:


  1. Leg een wrap op een snijplank
  2. Smeer de gehele wrap in met Philadelphia kruiden kaas.
  3. Beleg de onderste helft van de wrap met 1 of 2 plakjes zalm en een paar blaadjes sla (zorg ervoor dat de wrap van links tot rechts gevuld is, de bovenkant hoeft niet, omdat je deze oprolt komt het automatisch overal).
  4. Begin onderaan, rol de wrap strak op als een pannenkoek.
  5. Snij in schuine of rechte stukjes.
  6. Bewaren kan in een afgesloten bak in de koelkast.

Simpel en snel te maken, gelijk ready to eat, heerlijke zalmwraps!

Variatie tip met carpaccio

Variatie tip met kipfilet: Vul de wrap met mayonaise, veldsla en kipfilet plakjes.

Variatietip met pesto: ook lekker met bijvoorbeeld roomkaas en pesto (met een paar blaadjes veldsla).

Variatie tip vegetarisch: Vul de warps met mayonaise, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes en een paar blaadjes veldsla.

Variatietip: vervang de philadelphia kruiden eens door honing mosterd dille saus.

Andere borrelhapjes nodig? Kijk dan ook eens hier! Of maak zelf een borrelplankje.

Porties

10

Voorbereidingstijd

15 min

Baktijd

5 min

Beoordeel

97%

10 Reacties

  • Mijn moeder haalt altijd lekkere zalmwraps bij de visboer maar ik wilde toch een keer zelf proberen om ze te maken. Bedankt voor het recept!!

  • Heb nu 500 gr zalmsnippers, kan ik daar wraps van maken en dan invriezen?

    • Hi Ton, ik zou het gewoon lekker opeten, ik weet niet hoe zalm zich verhoud in de diepvries, maar veldsla wat in deze wraps zit, vind het niet zo leuk in de vriezer.
      ~Sandra

  • Leuk ik ga zalmwraps maken?

  • Om het makkelijker temaken met het snijden, doe ik ze altijd een uurtje in de koelkast.

  • Avatar
    Jeanine 11 jaar geleden

    Wat een leuke site.
    is het mogelijk dat er nog meer recepten met wraps op komen?
    Met plakjes kipfilet of rosbief?

    • Hoi Jeanine,

      Dankjewel! Wat een goed idee met kipfilet of rosbief, ik ga binnenkort wat nieuwe varianten uitproberen. Als ze lekker zijn komen ze er ook bij te staan!

      Groet,

      ~Sandra

Laat een reactie achter