Blog

Voorraadkast, voor snackmomentjes

Voorraadkast, voor snackmomentjes

Iedereen heeft ze wel, van die momentjes dat je even iets wil pakken, maar er eigenlijk niks in huis is. Omdat het buiten weer eens regent of veel te hard waait wil je niet altijd naar de winkel lopen. Een goed gevulde voorraadkast biedt dan uitkomst. Maar wat kan je het beste in huis hebben? Hier is mijn eigen boodschappenlijstje voor een mooi gevulde voorraadkast. De ingrediënten komen bij veel van onze recepten terug, dus je kan direct aan de slag met iets lekkers.

De linkjes bij de producten brengen je gelijk naar een recept over overzicht van recepten.

Wanneer het om verse producten gaat, raad ik je vooral aan het te kopen bij de lokale boer, groenteman of tuinder. In vrijwel alle gevallen blijven deze producten langer houdbaar en zijn zeer vaak beter van smaak. Als je de adresjes kent, kan het ook goedkoper zijn. Kakelvers geeft altijd een extra smaak aan een gerecht.

Bakken

Voor wanneer er ongepland bezoek komt en je even iets lekkers, bijvoorbeeld koekjes of een taart, wilt maken: Bloem, Lichtbruine basterdsuiker, bakpoeder, Vanille (zakjes of stokjes), Baking soda.

Zoet

Deze categorie kan ook gewoon op brood gebruikt worden. En de honing natuurlijk ook in de thee. Aardbeienjam, Pindakaas, Honing,

Kruiden en specerijen

Zelf vind ik het geweldig om een paar kruidenplantjes te hebben staan. Verser kan bijna niet. Veel van de kruiden zijn ook te drogen en goed te bewaren: Peper en Zout, Kaneel, Cayenne peper, Mosterd (Dijon, Engels of Volkoren), Peterselie, Bieslook, Majoraan, Oregano, Tijm, Koekkruiden, Bosui en Knoflook.

Rijst en Pasta’s

Met rijst en pasta kan er snel een maaltijd in elkaar gezet worden. Het is altijd handig om iets in huis te hebben van beiden: Spaghetti, Macaroni, Fusilli, Couscous, rijst.

Olie & Azijn en Boter

Bakken en braden kan eigenlijk alleen goed met een goede boter. In een salade kan ook veel smaak worden toegevoegd met de juiste olie. En soms kan het zure van een azijn net het gerecht helemaal afmaken: Roomboter, Extra vierge Olijfolie, Witte wijn azijn, azijn

Met een plankje of twee in de keuken kan er een mooie voorraadkast worden gemaakt. Zo heb je altijd iets bij de hand. Natuurlijk kan je jouw eigen favorieten ook toevoegen aan dit lijstje om jouw comfort food snel te kunnen maken.

Categorieën

Deel & Print

Nog geen reacties

Laat een reactie achter