Blog

Vleesthermometer, maak een perfect stukje vlees

Vleesthermometer, maak een perfect stukje vlees

Met de feestdagen om de hoek, komt de heerlijke tijd van koken, proeven en opnieuw proberen van de lekkerste recepten die je maar kan vinden. En zeer waarschijnlijk ga ook jij een flink stukje vlees bereiden. En dat vlees bereiden kan best lastig zijn.

Beef Wellington is heerlijk medium bij 60 graden kerntemperatuur’

Als hobby kok heb je niet heel vaak de gelegenheid om een fiks stuk vlees in de oven te leggen. Dus je wil natuurlijk voorkomen dat het mooie stukje vlees verpest wordt. Dus hoe ga je dit voorkomen?

Natuurlijk heeft jouw slager of poelier de beste tips om een machtig mooi stukje vlees te maken. Heel vaak worden hier temperaturen genoemd. Een goede vleesthermometer is dus een cruciaal stukje gereedschap voor in de keuken.

Het is dus gemakkelijk te voorkomen, goed om te weten. Aanpak is vrij simpel, eerst even aanbakken en dan direct de oven in met die vleesthermometer erbij. Natuurlijk zijn er heel veel verschillende vleesthermometers beschikbaar. Aangezien ik niet in jouw portemonnee kan kijken, heb ik een aantal suggesties voor je.

  1. De Fantast van IKEA, de welbekende zelfbouwwinkel. Goedkoop, doet zijn werk prima en kan buiten de oven afgelezen worden.
  2. De Merkloze thermometer. Goedkoop en geeft ook aan welk stukje vlees op welke temperatuur hoort.
  3. Weber iGrill, voor de app liefhebbende koks heeft Weber ook iets bedacht, voor flink wat euro’s (even slikken) krijg je een notificatie op je telefoon of tablet wanneer jouw vlees precies goed is.

Het gereedschap is geregeld, nu de temperaturen nog. Op MeerdanVlees.nl staat een prachtig overzicht van de verschillende temperaturen voor de verschillende soorten vlees, kip, lam en zelfs vis. Vraag dit ook gerust bij jouw slager wanneer je een stuk vlees koopt. In sommige gevallen kan de slager ook een mooi stuk vlees voor je snijden of het vlees even voorsnijden als je het wilt vullen, wel zo makkelijk.

Heel veel plezier met koken, proeven en serveren van een heerlijk, perfect gaar stukje vlees!

PS: dit is geen gesponsorde blog, we hebben een aantal keuzes en tips opgesomd over wat ons is opgevallen 🙂

Nog geen reacties

Laat een reactie achter