Andijviestamppot
Andijviestamppot is super snel klaar en ook nog eens heel erg lekker en gezond. Andijviestamppot is een oerhollandse maaltijd bestaande uit een puree van aardappelen, andijvie, spekjes en ook nog eens een lekkere rookworst erbij. Iets wat wij vroeger in de winter minstens een keer per week aten, naast hutspot. Hieronder vind je het recept:
Wat heb je nodig:
- Steelpan
- Koekenpan
- Stamper
Andijviestampot
1,5 kilo | Licht kruimige aardappels | |
een scheutje | Halfvolle melk | |
400 gram | Rauwe andijvie | |
1 | Rookworst | |
een snufje | Zout | |
250 gram | Magere spekreepjes |
Hoe maak je andijviestamppot:
- Schil en halveer de aardappelen.
- In een steelpan, zet de aardappelen half onder water en voeg hier wat zout aan toe.
- Kook de aardappelen (met de deksel op de pan) voor ongeveer 20 minuten gaar.
- Bak ondertussen zonder het gebruik van olijfolie of boter de spekjes voor ongeveer 5 minuten tot ze gaar zijn. Bewaar ook het vocht dit geeft een lekkere smaak aan de stamppot.
- Giet de aardappelen af en maak hier een puree van: dit doe je als volgt:
- Voeg een scheutje melk bij de aardappels en met de stamper stamp je de aardappels fijn tot het een goede redelijk gladde puree is.
- Ondertussen warm je de rookworst op volgens de beschrijving van de verpakking of in een pannetje heet water.
- Voeg vervolgens de spekjes en rauwe andijvie toe aan de puree en roer dit er goed doorheen.
En klaar is je andijviestamppot, eet smakelijk!
Nog geen reacties