Citroenijs
Dit citroenijs is echt een heerlijke sorbetijs! Zacht ijs en ideaal voor in een spoom. Een lekkere smaak neutralisator voor tussen de gangen door of gewoon lekker op een warme zomerdag!
Wat heb je nodig:
- IJsmachine, bekijk op bol
- Spatel
Citroen ijs
200 ml | Citroensap | |
200 ml | Citroen siroop | |
3 grote | Eieren (eiwitten) | |
een snufje | Zout |
Hoe maak je citroenijs:
- Doe de citroensap en de siroop bij elkaar en meng dit goed. Laat dit in een bak voor 1 uur bevriezen.
- Scheid de eieren en verhit de eiwitten au bain-marie tot 54 graden. Gebruik hiervoor een suikerthermometer. Blijf zachtjes roeren om stollen te voorkomen.
- Klop de eiwitten daarna stijf met een snufje zout. Zorg dat je kom goed vetvrij zijn anders worden de eiwitten niet stijf.
- Laat het geheel goed afkoelen tot kamertemperatuur.
- Na 1 uur roer het citroen mengsel los en spatel de opgeklopte eiwitten door het mengsel.
- Doe je mengsel in een diepvriesbak en plaats het in de vriezer.
- Vervolgens ga je elk half uur het mengsel even door scheppen (doe dit voor ongeveer 3 uur bij elkaar). Alternatief: laat het mengsel goed invriezen, zonder roeren en nadat het goed bevroren is haal je het door de keukenmachine.
Tip: heerlijk ijs voor in een spoom!
Alternatief voor het zelf verhitten van de eiwitten is het gebruik van kant en klaar vloeibaar eiwit in een pak verkrijgbaar bij de supermarkt.
Nog geen reacties