Geroosterde kip

Geroosterde kip
kip | een hele (ongeveer 1 kilo) | |
peper en zout | een snufje | |
zoete aardappelen | 4 | |
aubergine | 1 | |
cherrytomaatjes (10 stuks) | 150 gram | |
rode of groene paprika | 1 |
Geroosterde kip met een honing mosterd dressing uit de oven (of barbecue). Dit is iets wat ik al een tijdje heb willen maken. Na een paar keer proberen heb ik er nu een lekker recept van gemaakt. Ik ben benieuwd wat jij er van vind.
Hoe maak je geroosterde kip:
- Marineer de kip een dag van tevoren met deze lekkere honing mosterd marinade
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Snij de groenten en aardappels in blokjes
- Leg de kip in de ovenschaal en leg hier de groenten en aardappel naast
- Bestrooi de kip met wat peper en zout
- Giet de dressing die je over hebt over de groenten en voeg nog een scheutje olijfolie hier aan toe
- Zet de tray in de oven en bak het geheel voor ongeveer 30 minuten.
- Draai de kip om en bak hem voor ongeveer 20 minuten op 220 graden tot hij mooi bruin begint te worden.
- Draai hem vervolgens weer om en bak hem voor nog eens 10 minuten op 220 graden tot hij ook aan die kan mooi bruin is.
- Check de gaarheid, maar als het goed is is hij helemaal perfect
Tip: bij deze geroosterde kip kan je eindeloos variëren met je groentes, je kan bijvoorbeeld ook wortel, ui, courgette, etc toevoegen.

