Gevulde aardappels met geitenkaas
Deze gevulde aardappels met geitenkaas zijn een makkelijk bijgerechtje, lekker met een frisse salade of een lekker stukje varkenshaas! Met niet al te veel poespas zet je in een handomdraai een lekker aardappelgerechtje op tafel.
Ga jij deze ook maken? Hieronder vind je het recept.
Wat heb je nodig:
- Bakplaat en bakpapier
- Grote kom en spatel
- Pan
Gevulde aardappels met geitenkaas
Kruimige aardappelen | 8 | |
Citroensap | 1 scheutje | |
Geitenkaas | 100 gram | |
Roomboter | 50 gram | |
Knoflook | 1 teentje | |
Tijm | 1 theelepel | |
Zout | 1 snufje | |
Olijfolie | 1 eetlepel |
Hoe maak je gevulde aardappels met geitenkaas:
- Was en boen de aardappels grondig. Zoek ongeveer gelijke grootte aardappels uit.
- In een pan kook de aardappelen met het zout voor ongeveer 20 minuten gaar.
- Doe ondertussen in een kom de geitenkaas, citroensap, de boter en de tijm.
- Pers met een knoflookpers de knoflook boven de kom en prak dit met een vork tot een egale massa.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Nadat de aardappelen zijn gekookt leg deze op een snijplank. Snij deze in de lengte iets in of haal er een partje uit en snij deze vervolgens in het midden (aan de binnenkant) iets in. Duw de aardappel iets open, zodat je deze kunt vullen. Doe dit met alle aardappels.
- Vul de aardappelen vervolgens met het geitenkaas mengsel en plaats deze op een bakplaat.
- Besmeer de gevulde aardappels met een beetje olie (hier worden ze mooi bruin van) en bak de aardappels in 15-20 minuten af.
Tip: dit gerecht kan je makkelijk van tevoren maken: nadat de aardappels zijn gevuld, bewaar ze afgedekt in de koelkast. Bij het bereiden: verwarm de oven voor op 200 graden en bak de gevulde aardappels in 20 minuten af.
Nog geen reacties