Zalmrolletjes met limoenricotta

Zalmrolletjes met limoenricotta

Porties

8

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

1 uur

Zalmrolletjes met limoenricotta

Limoen 1
Ricotta 125 gram
Zout en peper 1 snufje
Gerookte zalm 200 gram
Basilicum 2 takjes


Deze zalmrolletjes met limoenricotta zijn een heerlijke variant van een zalmwrap. Ook een heerlijk borrelgerechtje en makkelijk om te maken. Ga jij je visite hier ook mee verrassen? Heerlijk als amuse of als borrelhapje.

Benodigdheden:

  • Plastic folie

Hoe maak je zalmrolletjes met limoenricotta:

  1. Pers de limoen uit klein kommetje
  2. In een andere ruime kom doe je de ricotta en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg hier een klein scheutje van je limoensap aan toe.
  3. Op je werkblad leg je een groot vel plastic folie (dit zorgt ervoor dat je de zalm makkelijk kunt rollen).
  4. Leg de zalm in plakjes op de folie in een vierkant over elkaar (maak met de plakjes 1 groot vierkant) en besprenkel deze met de limoensap en smeer de ricotta dun uit over de zalm.
  5. Dek dit weer af met een paar blaadjes basilicum.
  6. Ga nu over tot het rollen van de zalmrolletjes met limoenricotta. Pak het folie op en ga de zalm langzaam oprollen. Wikkel deze helemaal in als een rolletje. Het kan ook handig zijn om hiervoor een sushi roller te gebruiken (van bamboe).
  7. Laat deze vervolgens een uur in de koelkast rusten (anders vallen je rolletjes uit elkaar bij het snijden).
  8. Na een uur: verwijder de folie en snijdt met een scherp mes gelijke plakjes van de rol.

Klaar zijn je heerlijke zalmrolletjes met limoenricotta, kijk ook eens naar een andere variatie met zalm: de zalmwraps! Serveer op een mooie amuse lepel of in een etagère met andere hapjes.

Tip: je kan deze makkelijk een dag van tevoren maken!

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter