Hachee
Hachee is een typisch traditioneel stoofgerecht van blokjes vlees en groenten. Op de Hollandse wijze: met aardappelen en rode kool. Op onze Indische wijze met rijst en boontjes. Je kan het dus op verschillende manieren eten. Zo maak je het:
Wat heb je nodig:
- Braadpan en (optioneel een slowcooker), bekijk op bol
Hachee
Rundvlees stooflappen | 1 kilo | |
Knoflook | 2 teentjes | |
Peper | Een snufje | |
Gembersiroop | Een scheutje | |
Ketjap manis (zoet) | Een scheutje | |
Uien | 4 | |
Water | 4 kopjes | |
Runderbouillon blokjes | 2 | |
Azijn | 2 eetlepels | |
Suiker | 1 theelepel | |
Optioneel: sambal oelek | 1/2 theelepel | |
Basmati rijst | 4 kopjes | |
Sperziebonen | 600 gram |
Hoe maak je hachee:
- Snij de runderlappen in blokjes en marineer dit met de fijn geperste knoflook, peper, zout, gembersiroop en ketjap.
- Bak het vlees in een braadpan tot het bruin is aan alle kanten.
Vlees bereiden met de slowcooker:
Sla deze stap over als je geen slowcooker gebruikt
- In de slowcooker, voeg nu het vlees, 1 kopje water samen met de bouillonblokjes, kruidnagelpoeder, uien, azijn, suiker en optioneel sambal in de slowcooker.
- Laat dit minimaal 8-10 uur op de lage stand sudderen.
- Kook tegen het einde van de baktijd, de rijst en boontjes.
Vlees bereiden in de pan:
- Doe hierna 3 kopjes water tezamen met de bouillonblokjes, kruidnagelpoeder, azijn en suiker erbij.
- Breng dit aan de kook en laat op een laag vuur voor 2 a 3 uur sudderen op het vuur. Let op! Check regelmatig of er niet te weinig water aanwezig is, anders kan het aanbranden. Je merkt al gauw dat de saus gedurende de tijd dikker wordt.
- Na 2 uur koken snij de uien en bak deze even in een koekenpan. Voeg vervolgens optioneel de sambal toe. Als ze bruin zijn voeg het bij je vlees en laat dit nog even een uurtje meekoken.
- Kook tegen het einde van de baktijd van je vlees de rijst en boontjes.
Ook lekker: een gesneden komkommer als bijgerecht erbij te serveren.
Nog geen reacties