Hachee

Hachee

Porties

4

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

2 uur 40 min

Hachee

rundvlees stooflappen 1 kilo
knoflook 2 teentjes
peper Een snufje
gembersiroop Een scheutje
ketjap manis (zoet) Een scheutje
uien 4
water 4 kopjes
runderbouillon blokjes 2
azijn 2 eetlepels
suiker 1 theelepel
optioneel: sambal oelek 1/2 theelepel
basmati rijst (voor 4 personen) 4 kopjes
sperziebonen 600 gram


Hachee is een typisch traditioneel stoofgerecht van blokjes vlees en groenten. Op de Hollandse wijze: met aardappelen en rode kool. Op onze Indische wijze met rijst en boontjes. Je kan het dus op verschillende manieren eten. En zo maak je het:

Bereiding:

  1. Snij de runderlappen in blokjes en marineer dit met de fijn geperste knoflook, peper, zout, gembersiroop en ketjap. Laat dit ongeveer 10 minuutjes intrekken.
  2. Bak het vlees in een braadpan tot het bruin is aan alle kanten.
  3. Doe hierna 3 kopjes water tezamen met de bouillonblokjes, kruidnagelpoeder, azijn en suiker erbij.
  4. Breng dit aan de kook en laat op een laag vuur voor 2 a 3 uur sudderen op het vuur. Let op! Check regelmatig of er niet te weinig water aanwezig is, anders kan het aanbranden. Je merkt al gauw dat de saus gedurende de tijd dikker wordt.
  5. Na 2 uur koken snij de uien en bak deze even in een koekenpan. Voeg vervolgens optioneel de sambal toe. Als ze bruin zijn voeg het bij je vlees en laat dit nog even een  uurtje meekoken.
  6. Kook tegen het einde van de baktijd van je vlees de rijst en boontjes. Ook lekker: een gesneden komkommer als bijgerecht erbij te serveren.

Deel & Print

Geen Reacties

Laat een reactie achter