Mini crompouce
De trend van nu die helemaal viral gaat: de crompouce! Een combinatie van een croissant en een tompouce. Daarop bedacht mijn dochter (inmiddels 10) zullen we anders mini crompouces maken?
Dat vond ik een heel leuk idee, de grote crompouce is namelijk best groot en machtig, daarom mini’s die wat kleiner zijn en je zelf kan maken. Mijn dochter heeft het recept geschreven laat vooral even een reactie achter dat zal ze vast leuk vinden.
Wat heb je nodig:
- Suikerthermometer, bekijk op bol
- Spuitmondje 1M, bekijk op bol
- Spuitzak, bekijk op bol
- Ovenplaat met bakpapier
- Weegschaal
- Grote schaal
- Steelpan
Mini crompouce
8 | Mini afbak croissantjes | |
1 pakje | Banketbakkersroom | |
250 gram | Poedersuiker | |
30 ml | Water | |
1 scheutje | Aardbeien siroop | |
1 mespuntje | Rode kleurstof | |
500 ml | Volle melk | |
optioneel | Roze glazuur |
Mini crompouce maken:
- Maak de banketbakkersroom volgens de beschrijving op de verpakking, maak je deze zelf? Het recept vind je hier.
- Bak je croissantjes af en laat ze op een rooster afkoelen.
- Maak ondertussen je glazuur.
- Meng in een grote kom 250 gram poedersuiker, 30 ml water, een klein scheutje aardbeiensiroop en een mes puntje rode kleurstof, tot het een dik mengsel is geworden.
- Snij je croissantjes open over de lengte.
- Verwarm je glazuur in de magnetron op 900 watt voor 1-2 minuten tot het helemaal gesmolten is. Je glazuur moet ongeveer 40 graden zijn.
- Roer even goed door en verwerk het snel nadat je het warm hebt gemaakt.
- Giet nu je glazuur over de croissantjes of dip je croissantjes in de glazuur en laat dit opstijven.
- Doe nu je banketbakkersroom in een spuitzak en spuit het tussen de croissantjes.
- Genieten maar!
Nog geen reacties