Red velvet cake
Een traditioneel Amerikaans recept: Red velvet cake. Dit is een roodgekleurde chocolade cake met een laag roomkaas crème. Deze staat al een tijdje op mijn verlanglijstje om te maken.
Het is mij gelukt om de voor mij perfecte red velvet cake te maken. Lees hieronder hoe je deze maakt.
Wat heb je nodig?
- Rode kleurstof, bekijk op bol
- Taartvorm maat 17,5 cm, bekijk op bol
- Spuitzak, bekijk op bol
- Spuitmondje 1M, bekijk op bol
- Taart mes/zaag, bekijk op bol
- Bakpapier
- Zeef
Red velvet cake
300 gram | Witte basterdsuiker | |
300 gram | Bloem | |
200 gram | Roomboter | |
3 | Eieren | |
1 theelepel | Baking soda | |
een snufje | Zout | |
20 gram | Cacaopoeder | |
250 ml | Karnemelk | |
1 eetlepel | Appel azijn | |
1 mespuntje | Rode kleurstof |
Roomkaas crème
400 gram | Monchou | |
250 gram | Roomboter | |
200 gram | Suikerbakkerspoeder | |
200 ml | Slagroom |
Red velvet cake:
- Zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Ook de boter en karnemelk.
- Verwarm je oven voor op 175 graden (hete lucht oven).
- In een ruime kom klop de suiker met de roomboter tot een geheel.
- Voeg één voor één de eieren toe en meng dit even goed door tot het helemaal is opgenomen.
- Doe de azijn in een apart bakje met de baking soda, dit gaat iets schuimen. Zet dit even apart.
- Zeef de bloem, cacaopoeder en het snufje zout in een kom en mix dit even door elkaar.
- In een apart schaaltje meng de karnemelk met de vanille extract.
- Meng geleidelijk de bloem en de karnemelk bij de rest. Doe dit in delen en mix het tussendoor goed door.
- Voeg twee mespuntjes rode kleurstof toe. Is het niet rood genoeg? Voeg nog wat extra kleurstof toe.
- Voeg de azijn/baking soda toe en mix kort door elkaar.
- Ga nu je bakvorm voorbereiden.
- In je bakvorm vet de bodem en zijkanten in met boter.
- Leg op de bodem een bakpapiertje.
- Leg hier nu een handje bloem in en beweeg je vorm rond, tot alle boter bedekt is met een laagje bloem.
- Giet je beslag in de bakvorm en bak het geheel af in de oven voor ongeveer 60 minuten. Kijk in de oven, als je op de bovenkant drukt, veert deze terug? Dan is je red velvet cake klaar! Nog vochtig? Verhoog de baktijd met 5-10 minuten per keer.
Vulling: Roomkaas crème
- Doe in de mixerkom de monchou en de suiker en mix dit even goed door.
- Voeg nu in kleine delen de roomboter toe, dit voorkomt klontjes.
- Klop de slagroom stijf en schep dit in delen door je vulling
- Schep de crème in een spuitzak.
Red velvet cake opbouwen:
- Zorg dat je cake helemaal is afgekoeld.
- Met een taartmes of groot broodmes kan je de cake in tweeën of drieën snijden.
- Op de onderste plak, spuit een laagje crème. Voeg hier de volgende plak cake op en spuit wederom een laagje crème. Voor de bovenkant kan je een spuitmondje (1M) gebruiken om mooie rozetten op te spuiten.
- De taart kan je vullen met heel veel lekkere vullingen. Ik vind roomkaas crème erg lekker, maar laatst heb ik deze ook gemaakt met vanille botercrème en aardbeienjam.
Voilà, je eigen red velvet cake!
Verdelen: snij je taart in een richting in lange plakken van 5 cm. Leg deze op een snijplank en snij er lange repen van. Zo krijg je mooie reepjes en kan je veel porties uit je taart halen.
hoihoi,
Wat leuk. Ben hier heel erg blij mee. mijn oma en ik hebben dit samen gemaakt en dit heeft ons samen gebracht. Mijn vriend elias-tomis vond dit de lekkerste red velvet cake ooit. met vriendelijke hartelijke groetjes mardonna PS je mag me ook mar noemen heur.