Spinazie feta rolletjes
Deze heerlijke spinazie feta rolletjes komen oorspronkelijk uit Turkije en worden ook wel börek genoemd. Deze lekkere filodeeg rolletjes zijn gevuld met spinazie en feta. Ze zijn heerlijk als borrelhapje of warm voorgerechtje. Je kan het ook als tussendoortje eten, super lekker!
Dit recept is goed voor 2 rolletjes per persoon, verdubbel de ingrediënten en maak er heel veel meer.
Wat heb je nodig
- Bakplaat met bakpapier
- Wokpan
- Kom
Spinazie feta rolletjes
300 gram | Verse spinazie | |
200 gram | Feta | |
1/2 teentje | Knoflook | |
1 pak (10 vellen) | Filodeeg | |
1 | Ei | |
een snufje | Peper en zout |
Spinazie feta rolletjes – Vulling maken
- Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.
- Leg je filodeeg klaar (uit de diepvries of vers).
- Bedek deze met een natte lap, dat voorkomt uitdrogen.
- Zorg dat je wokpan goed heet is.
- Pers het knoflookteentje uit boven de pan en bak deze even mee.
- Scheur de spinazie klein boven de pan en wok tot het helemaal geslonken is.
- Meng in een kom de warme spinazie met de feta en voeg hier wat peper aan toe.
- Zorg ervoor dat je filodeeg ontdooid is. Indien het makkelijk breekt maak de vellen iets nat met water, dat zorgt ervoor dat het niet zo makkelijk meer scheurt.
Spinazie feta rolletjes – Oprollen
- Je kan kiezen voor grote spinazie feta rolletjes of juist kleinere. Bij de kleintjes, snij de bladen in vieren, waardoor je 4 vierkantjes krijgt.
- Bestrijk de randen van het filodeeg met ei en leg een strookje vulling aan de onderzijde van het filodeeg. Vouw de zijkanten iets naar binnen en rol het spinazie feta rolletje in de lengte op tot een loempia rolletje.
- Bedek je bakplaat met bakpapier en leg hier je rolletjes op
- Bestrijk de rolletjes rondom met ei.
- Bak de rolletjes af in ongeveer 20 minuten, ze zijn vervolgens goudbruin en lekker knapperig.
Heerlijk voor op een feestje of als vegetarisch voorgerechtje!
Tip: je kan de rolletjes van tevoren maken, bak ze wel af en bewaar ze in de koelkast. Laat ze 10 minuten voor gebruik in een warme oven (175 graden) weer knapperig worden (+/- 5-10 minuten).
Tip: is het filodeeg erg onhandelbaar, bestrijk deze met wat water.
Heel nuttige en bruikbare uitleg!!
Dankjewel voor je leuke reactie Kristien!
Groetjes,
Sandra ~ Receptidee