Varkens in modder taart

Porties

10

Voorbereidingstijd

1 uur

Baktijd

30 min

Varkens in moddertaart

  • 1 ‏Biscuit (18 cm, zie recept hieronder)
  • 200 gram ‏witte chocolade (voor de ganache)
  • 67 ml ‏Slagroom
  • 100 gram ‏melk chocolade (voor de ganache)
  • 50 gram ‏slagroom
  • 2 verpakkingen ‏Kitkat (+/- 10 halve)
  • 250 gram ‏marsepein (op kleur of wit met rode kleurstof)

Een van mijn hobby’s is het maken van taarten van marsepein of fondant. Pas geleden ben ik dan ook de uitdaging aangegaan: ik ga een varkens in modder taart maken! Er zijn veel varianten op internet te vinden en dit is mijn variant. Een echte chocolade bom! Wil je deze ook maken? Neem ruim de tijd, want dit is een flinke klus. Maar het resultaat, is echt geweldig!

Benodigheden:

Voor de biscuit heb je nodig:Varkens in modder taart

Vulling witte chocolade ganache (3:1):

  • 200 gram witte chocolade
  • 67 ml slagroom

Topping (de modder) melk chocolade ganache (2:1):

  • 100 gram melk chocolade
  • 50 ml slagroom

Andere benodigdheden:

  • Lint (eventueel in twee kleuren)
  • Optioneel: snij een extra laag in je taart en vul deze met jam (b.v. aardbei)
  • Afsmeermes / paletmes
  • Spuitzak

 

Bereidingswijze:

Ik verdeel de werkzaamheden voor mijn taarten altijd in twee onderdelen: het maken van alle vullingen en het biscuit en het decoreren en boetseren van de taart.

Biscuit:

  1. Maak de biscuit of cake volgens de beschrijving van het recept (zie hierboven voor de recepten)
  2. Bekleed je vorm met het bakpapier en maak een opstaande rand, zodat je biscuit goed hoog kan worden.
  3. Bak de biscuit volgens de beschrijving van het pak (ondertussen kun je de ganaches maken)

 

Witte chocolade ganache:

  1. In een pannetje breng de slagroom net aan de kook
  2. Haal deze van het vuur en verbrokkel de witte chocolade hierin.
  3. Laat deze er helemaal doorheen smelten en roer tot het helemaal is opgelost.
  4. Laat dit goed afkoelen (eventueel in de wasbak met koud water).
  5. Als het goed is afgekoeld, klop de massa op met een mixer tot het eruit ziet als opgeklopte slagroom.

 

Melk chocolade ganache:

  1. In een pannetje breng de slagroom net aan de kook
  2. Haal deze van het vuur en verbrokkel de melk chocolade hierin.
  3. Laat deze er helemaal doorheen smelten en roer tot het helemaal is opgelost.
  4. Laat dit goed afkoelen (eventueel in de wasbak met koud water).
  5. Als het goed is afgekoeld, klop de massa op met een mixer tot het eruit ziet als opgeklopte slagroom.

 

Varkentjes in de modder:

  1. Eerst maak je je marsepein op de goede kleur: voeg een beetje rood bij het witte marsepein en meng dit tot een egale kleur.Varkens
  2. Is je marsepein te plakkerig voeg dan wat poedersuiker toe.
  3. Vervolgens ga je je varkentjes boetseren. Om alle hoofdjes, armen en benen gelijk te krijgen maak je een soort slang van je marsepein, waar je gelijke stukjes vanaf snijdt. Daarna ga je alle vormpjes maken, de voetjes (maak een afdruk van de nagel met een stokje/prikker of modelleertool).
  4. Prik gaatjes voor de ogen en de navel (zie het voorbeeld)
  5. Plak het hoofd, oren en neus op de romp met behulp van een klein beetje water
  6. De marsepein kan je goed bewaren in een afgesloten bakje of een zakje (kan buiten de koelkast). Dit geldt ook voor je overgebleven marsepein.

 

Het decoreren (in elkaar zetten) van de varkens in modder taart:Varkens in modder taart 2

  1. Allereerst ga je je taart vullen, snij de bovenkant eraf en draai je biscuit/cake om, meet met behulp van een kitkatje of je voldoende ruimte bovenop hebt, ander moet je je biscuit/cake wat verlagen. Houdt hierbij rekening met de laag vulling die er nog tussen komt.
  2. Snij met de taartzaag of mes de biscuit precies door de midden
  3. Spuit met een spuitzak de witte chocolade ganache op de ene helft van de biscuit. Leg vervolgens de bovenkant er weer op. Let op: de onderkant van de biscuit/cake is de bovenkant.
  4. Smeer nu een klein laagje van de witte chocolade ganache op de zijkant van de taart, dit zorgt ervoor dat de kitkat blijft plakken.
  5. Plak nu een voor een de kitkatjes (even door de helft breken, zodat ze per twee gaan) tegen de rand, totdat je helemaal rond bent.
  6. Nu kan het zijn dat de kitkatjes wat los komen, zorg dat je je lint paraat hebt en trek deze eromheen en zet met een mooie strik vast.
  7. Nu voor de modder: giet de melk chocolade ganache bovenop en met een paletmes maak er golfjes in, zorg dat alle randjes bedekt zijn en tegen de kitkatjes aan komen.
  8. Als laatste plaats de varkentjes erin.

Voila, klaar is je varkens in modder taart!

Tip: Een laagje jam ertussen is ook heel erg lekker!

Tip: Bewaar in de koelkast, maar haal hem er wel 2 uur voor serveren uit.

 

Deel & Print

99.800399201597 0 100 501

Geen Reacties

Laat een reactie achter