Witte chocolade parfait

Witte chocolade parfait

Porties

4

Voorbereidingstijd

20 min

Baktijd

4 uur

Witte chocolade parfait

witte chocolade 150 gram
slagroom 250 ml
marscarpone 250 gram


Witte chocolade parfait een heerlijk witte chocolade toetje in ijsvorm! Het is eigenlijk best makkelijk te maken, het wordt ook wel stilstaand ijs genoemd, omdat je hier geen ijsmachine voor nodig hebt. Super lekker dus, ga jij het ook proberen?

Benodigdheden:

  • Cakevorm
  • Plastic (huishoud) foliewitte chocolade parfait
  • Mixer

Bereidingswijze:

  1. Klop de slagroom stijf met de mixer.
  2. Klop de mascarpone ook iets luchtiger met de mixer (dat voorkomt klontvorming) en voeg hier de slagroom aan toe.
  3. Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie, dit is in een aparte kom boven een pan met heet water. Dit zorgt voor indirecte hitte, waardoor de chocolade smelt en niet te warm wordt.
  4. Giet de gesmolten chocolade bij het room en mascarpone mengsel en meng dit nog even goed door elkaar met een spatel.
  5. In principe is je ijsmengsel nu al klaar. Bekleed de cakevorm met het huishoudfolie tot ruim over de randen, hoe strakker je dit doet hoe gladder het eindresultaat. Giet het mengsel erin en vouw de randen naar binnen. Zet het geheel voor minimaal 4 uur in de vriezer.
  6. Serveren? Haal de witte chocolade parfait ongeveer een half uur van tevoren uit de vriezer, zodat deze iets kan ontdooien. Stort deze op een snijplank en snij in mooie plakken.

Een paar uur later en vaak roeren heb je heerlijk witte chocolade parfait!

witte chocolade ijs mixbeklede cakevorm

 

 

 

 

 

Variatietip: ook heerlijk met andere soorten chocolade (puur of melk)

Variatietip: voeg ook wat lekkere stukjes chocolade aan de mix toe (kan ook een andere soort chocolade zijn).

Deel & Print

Eén Reactie

  1. Avatar
    Gabrielle sparreboom 2 jaar geleden

    ik gebruik dit recept om mijn chocoladetombe’s mee te vullen! Altijd een gegarandeerd succes!

Laat een reactie achter