Recepten

Cupcakes

Cupcakes

De lekkerste cupcakes! Na heel veel uitproberen, heb ik nu het perfecte recept! Lekker smeuïg en met een toefje botercrème ontzettend lekker!

In het recept staan ook tips om de bovenkant mooi plat te krijgen, perfect voor je toef botercrème en een lekkere vulling.

Wat heb je nodig:


Cupcakes

Suikerbakkerspoeder 150 gram
Roomboter 125 gram
Eieren 2
Vanille extract 1 theelepel
Zelfrijzend bakmeel 190 gram
Melk 125 ml
Zout een snufje

Hoe maak je cupcakes:


  1. Zorg dat al je producten op kamertemperatuur zijn.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden hetelucht oven.
  3. Mix in een ruime kom de boter met de vanille en de suiker.
  4. Mix vervolgens één voor één de eieren tot het helemaal egaal opgenomen is.
  5. In een aparte kom, weeg nu het zelfrijzend bakmeel en het zout af.
  6. Mix dit door je boter/eiermengsel.
  7. Voeg vervolgens de melk in delen toe.
  8. Mix niet te lang! Als het is opgenomen is het klaar.
  9. Doe de cupcake papiertjes in je bakvorm en vul met een ijsschep de vormpjes voor ongeveer de driekwart met mix.
  10. Doe de cupcakes in de oven en bak ze voor ongeveer 20-25 minuten lichtbruin.

Ook lekker met een botercrème toef!

Lekkere variatie: voeg aan de droge bestanddelen een eetlepel cacao of een theelepel kaneel toe voor chocolade of kaneel cupcakes. Of maak deze super lekker chocolade muffins!

Bewaren: bewaar de cupcakes in een een onafgesloten bakje, dit voorkomt dat het papiertje los gaat zitten.

Perfecte cupcakes voor een mooie toef botercrème

Cupcakes zonder bolle bovenkant? Als je ze net uit de oven haalt, leg dan gelijk een snijplank bovenop de cupcakes. Laat dit even liggen. Ze hebben na 15 min allemaal een mooie platte bovenkant. Perfect voor een mooie toef botercrème!

Porties

12

Voorbereidingstijd

10 min

Baktijd

20 min

Beoordeel

96%
← Vorige
Volgende →

Nog geen reacties

Laat een reactie achter