Huzarensalade

Bij een goede barbecue hoort een lekkere zelfgemaakte huzarensalade. Vroeger op de camping zat ik met mijn vader aan een tafeltje alle ingrediënten voor te bereiden. Dit is ons familierecept die ik graag met je deel.
De salade kan je opmaken met een gekookt eitje en verschillende soorten fruit en groentes. Je bewaart de salade in de koelkast.
Hieronder lees je hoe je hem maakt:
Wat heb je nodig:
- Puree stamper
- Grote kom
- Steelpannetje
Waar kan je de huzarensalade mee decoreren / opmaken:
- Voor op de bodem: ijsbergsla
- Gevulde eieren
- Cherry tomaten
- Wortels
- Komkommer, paprika
- Ham met meloen
- Diverse soorten vis, zoals gerookte zalm, paling of makreel
- Een gekookt eitje met rauwe ham
- Radijsjes
- Vers fruit, zoals: aardbeien, druiven, banaan, appel, peer, etc.
Huzaren salade
500 gram | Kruimige aardappels |
200 gram | Corned beef |
150 gram | Doperwtjes |
10 | Zilveruitjes |
4 | Augurken |
1 | Zoete appel |
4 eetlepels | Olijfolie |
4 eetlepels | Witte wijn azijn |
1 theelepel | Mosterd |
snufje | Peper |
snufje | Zout |
Hoe maak je huzarensalade:
- Schil de aardappelen en kook deze in een pan met een beetje zout voor ongeveer 20 minuten gaar.
- Snij ondertussen de augurk, appel en zilveruitjes in hele kleine blokje en zet deze even apart
- Als de aardappelen gaar zijn, pureer deze dan met de stamper en voeg hier de olijfolie, witte wijnazijn en mosterd aan toe en meng het geheel goed.
- Voeg bij de puree nu de corned beef en meng het geheel met de stamper tot het een homogeen geheel is. Je kan de corned beef ook eerst in kleine blokjes snijden, dit mengt iets makkelijker.
- Als laatste roer je de doperwten, augurk, appel en zilveruitjes door de mix heen.
- Voeg naar smaak nog peper en zout toe.
- Leg de huzarensalade op een groot bord of aluminium schaal en strijk deze mooi glad. Decoreer deze vervolgens met de volgende lekkere ingrediënten. Uiteraard kan je deze ook gewoon in een kom serveren, zonder al deze toevoegingen.
Een gegarandeerd succes op je barbecue!

Fantastisch recept !! Bereid in Cork Ireland zonder BBQ !!
HEERLIJK.
Bedankt voor dit recept!