Koekjes bakken
Mijn basisrecept voor koekjes bakken, niet te zoet en houden goed vorm. Ideaal voor het decoreren met royal icing of glazuur. En aan de foto te zien, ook de kinderen vinden het leuk om deze koekjes te maken, eindeloos veel vormen komen voorbij. Super leuk!
Wat heb je nodig:
- Mixer met deeghaak
- Deegroller
- Bakpapier
Koekjes bakken - basisrecept
125 gram | Roomboter | |
225 gram | Bloem | |
75 gram | Suikerbakkerspoeder | |
1/2 | Ei | |
een snufje | Zout |
Zelf koekjes bakken
- Doe in de kom de boter, suiker en zout en meng dit tot een mooi geheel met de mixer en de deeghaak.
- Voeg nu het ei toe en vervolgens de bloem.
- Meng tot een mooi deegje en kneed daarna met de hand nog even na.
- Leg op je werkblad een bakpapiertje en stort hier je deeg op. Maak het iets plat en leg er nog een bakpapiertje op, je deeg ligt nu tussen twee bakpapiertjes.
- Met de deegroller ga je het deegje nu tot ongeveer 1 cm dik uitrollen.
- Leg nu je deegplak in de vriezer voor een half uurtje.
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Haal het deeg eruit en laat ongeveer 5-10 minuutjes op het aanrecht weer wat bijkomen.
- Steek de koekjes met een vormpje uit en leg op een bakplaat
- Bak de koekjes af in de oven op eerst 15 minuten en verhoog daarna de temperatuur naar 175 graden en bak de koekjes goudbruin in 10 minuutjes.
- Laat de koekjes goed afkoelen, voordat je ze van de plaat afhaalt.
Tips:
- Gelijkmatig je deegje uitrollen? rol je deeg uit tussen twee latjes, om een gelijkmatige plak te krijgen.
- Toch een iets brosser koekje maken? Probeer dan eens deze super lekkere shortbread koekjes!
- Vervang 25 gram bloem door cacao poeder voor chocolade koekjes.
Nog geen reacties