Pannenkoeken
Pannenkoeken, super simpel om te maken en vele variaties bij te bedenken. Wist je dat je geen pakje nodig hebt om deze te maken? Een pakje bevat namelijk maar twee ingrediënten en die kan je ook makkelijk zelf bij elkaar voegen. Daarom hieronder het recept, wil je geen klontjes? Mix de melk dan telkens in delen door je bloem. Succes!
Zie ook de variatietips, voor lekkere variaties.
Wat heb je nodig:
- Pannenkoekenpan, bekijk op bol
- Mixer
- Spatel
- Pollepel
Variatietips:
- Bacon
- Appel (geraspt of in partjes) en kaneel
- Rozijnen
- Kaas
- Banaan en vanille ijs + chocoladesaus
- Roerbakgroenten
- Pannenkoeken taart met spinazie
- Stroop of suiker of jam
- Slagroom en aardbeien of ander vers fruit
Pannenkoeken
300 gram | Bloem | |
600 ml | Halfvolle melk | |
2 | Eieren | |
een klontje | Roomboter | |
optioneel | Bacon | |
optioneel | Appel | |
optioneel | Banaan | |
optioneel | Rozijnen |
Hoe maak je pannenkoeken:
- Maak eerst de mix, meng hiervoor in de mixer de bloem, melk en de eieren tot er geen klontjes meer in zitten (voor een glad resultaat schenk langzaam de melk erbij, dit voorkomt de klont vorming).
- Zet vervolgens een pan op het vuur met een scheutje olie of een klontje boter.
- Schenk met een pollepel een scheut van de mix in de pan en laat de pan iets bewegen, zodat de pannenkoek mooi rond en goed verdeeld is.
- Bak deze voor ongeveer 3 minuten op een lage stand tot de randjes lichtbruin beginnen te worden. Draai vervolgens de pannenkoek met een spatel om de andere kant ook voor ongeveer 3 minuten te bruinen.
- Het resultaat mooie verse pannenkoeken!
Tip: Leg de pannenkoeken tussen twee borden om alles goed warm te houden. Plaats eventueel de borden in de oven of op een pan met warm water.
Tip: Je kunt veel sneller bakken met twee of meerdere pannen. Wel zo makkelijk als er veel mensen komen eten.
Er zijn vele variaties mogelijk zowel hartig als zoet, probeer ze eens, je zult versteld staan hoe lekker het kan zijn!
Nog geen reacties