Recepten

Oreo ijs

Oreo ijs

Dit oreo ijs is echt gegarandeerd genieten! Je maakt het helemaal zelf met een basis van vanille ijs en heerlijke stukjes oreo. Wat je er ook nog door kan doen zijn kleine stukjes pure chocolade.

Met een ijsmachine super snel te maken, let op: neem een klein bolletje, want dit is super machtig en lekker!!

Oreo ijs

Slagroom 250 ml
Halfvolle melk 100 ml
Vanille suiker 1 zakje
Witte basterdsuiker 75 gram
Oreo koekjes 1 pak
Eieren 5
Zout 1 snufje

Wat heb je nodig:


  • IJsmachine, niet in huis? Je shopt hem hier!
  • Steelpan, niet in huis? Je shopt hem hier!

Hoe maak je oreo ijs:


  1. Breng in een pannetje de room en melk met de vanillesuiker aan de kook. Zachtjes blijven roeren, anders krijg je er een velletje op.
  2. Scheid de eieren en meng het eigeel met de suiker en het snufje zout.
  3. Giet een klein beetje room bij de eigelen en al roerend laat je het meer op de temperatuur komen van de room. Voeg ongeveer de helft van de room bij het eigeel alvorens je het mengsel in de pan bij de room doet.
  4. Maak het mengsel weer een beetje warm (2 minuten op max. 80graden), je zal merken dat het wat lobbiger wordt. Voor het ijs maakt het niet uit of het dik of dun is, als het maar goed gemengd wordt.
  5. Laat het mengsel vervolgens goed afkoelen. Je kan het snel laten afkoelen door de pan in een gootsteen vol koud water te zetten.
  6. Hak ondertussen de Oreo koekjes in stukjes (zie foto hieronder). Vergeet niet af en toe te roeren, zodat er geen vel op komt.
  7. Als het mengsel goed is afgekoeld gooi het ijs in de ijsmachine.
  8. Roer na 10 minuten de koekjes er door heen. Het lekkerste is als je het ijs daarna nog minstens drie uur in de vriezer laat opstijven, dat zorgt ervoor dat het ijs nog iets harder is als je het serveert. Als het te hard is geworden, kan je het ijs ook altijd even iets ontdooien door het uit de vriezer te halen. Eventueel een paar seconden in de magnetron te ontdooien (per keer 10 sec op 900watt).
  9. Mocht je geen ijsmachine hebben is het aan te raden de koekjes er pas in te doen als het mengsel in de vriezer al iets is bevroren. Doe gedurende een periode van 3 uur de bak met ijs in de vriezer. Roer elk half uur (minimaal) het mengsel goed door elkaar. In het laatste half uur, ijs is al iets gevormd, de Oreo koekjes erdoorheen mengen. Herhaal dit proces binnen de drie uur en laat het vervolgens nog een paar uur opstijven.

Een paar uur later heb je heerlijk Oreo ijs, met heerlijke stukjes Oreo!

Porties

6

Voorbereidingstijd

45 min

Baktijd

45 min

Beoordeel

100%
← Vorige
Volgende →
33 Reacties
  • Hoi wij gaan ook oreo ijs makent lijkt ons super lekkerwe gaan zometeen beginnen wens ons succes

  • Hmmm, bij mij staat het nu in de vriezer, ziet er nu al lekker uit.
    Fijne duidelijke beschrijving, bedanktt

  • Ik hou van oreo koekjes ik ga dit ijs woensdag maken ik hoop dat het lukt en lekker word

  • heerlijk ik ben 12 jaar en heb het gister met mijn vriendinnen gemaakt. wel jammer was dat het lang in de vriezer moest maar het was heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk

  • Avatar
    jessica 10 jaar geleden

    Zojuist voor het eerst ijs gemaakt, dit recept. Hele simpele stappen om te volgen, het was zo klaar, en het is me toch lekker!! Ik ga dit veeeeel vaker maken 🙂

  • Met slagroom bedoelt u vloeibare of echt slagroom in een fles dat wordt gespoten op iets

    • Hoi Hanne,

      Het gaat om ongeklopte slagroom (de nog vloeibare variant)

      Groet,

      ~ Sandra

    • In recepten altijd, tenzij anders aangegeven.

  • Hoi May, nee hoor, je hebt niets raars gedaan, je basis is inderdaad een custard (soort vanille smurrie, waar je ook vanille ijs van kunt maken), waarbij je dan de oreo koekjes voegt om oreo ijs te maken.

    ~ Sandra

  • Heel lekker, alleen leek het heel erg op custard voordat ik de oreo’s er bij deed? Hoort dat zo of heb ik iets raars gedaan? :p

  • bij mij is het vloeibaar?
    in de ijsmachine ook? weet u wat ik dan moet doen?

    • Hallo Ikke,

      Als het niet goed bevriest zijn er vaak 2 oorzaken.
      In de meeste gevallen is de basis niet goed genoeg. Vaak betekent dit dat de basis net niet goed gemixed is, waardoor het niet zal goed bevriezen.
      De beste oplossing hiervoor is rustig de tijd nemen om de basis mooi egaal te maken, een beetje als een yoghurt / custard substantie. Lijkt het daar op en is het mooi egaal, dan is ieder geval de basis goed.

      Een tweede puntje van aandacht is de temperatuur waarop je het mengel in de ijsmachine of diepvriezer zet. Als het mengel te warm is, zal niet mooi bevriezen waardoor het vloeibaar blijft of heel veel ijskristallen krijgt. Laat je ijsmengel goed afkoelen. Dit kan heel makkelijk door de pan waarin je het mengel maakt in de gootsteen gevuld met koud water te zetten (Koelkast mag ook). Hiervoor geldt liever iets te koud dan nog warm. Het moet immers ijs worden.

      Hopelijk lukt het met deze tips om een heerlijk oreo ijsje te maken.
      Geniet ervan!

      Groeten,

      Jan
      Receptidee.net

    • bevriezen :p

    • Dank je 😉 spelfoutje aangepast.

  • Avatar
    Marlinda 11 jaar geleden

    dit is echt zoo lekker 🙂

Nieuwere reacties →

Laat een reactie achter